Home Archief Nieuwsflitsen

Renovatie 't Loon start maandag

Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 

Bron : LD digitaal - Gepubliceerd op: 29.12.11

 

 

De renovatiewerkzaamheden aan het resterende deel van winkelcentrum 't Loon starten maandag 2 januari 2012.
Vooral de winkels en de hal grenzend aan het gesloopte deel moeten worden opgeknapt.

Plafonds en ook bekabeling zijn losgesneden van het gesloopte deel, met alle schade vandien. Daarnaast moet een nieuwe buitenwand worden opgetrokken, een nieuwe entree gemaakt en de oprit naar het parkeerdek opnieuw aangelegd.

Getroffen ondernemers kunnen deze week het winkelcentrum en hun winkels inspecteren.
Sommigen maken van de nood een deugd door al voorbereiende werkzaamheden te starten voor een grondige poets- of schilderbeurt, zegt de Vereniging van Eigenaren.

De optische schade als gevolg van de sloop in het resterende deel van het winkelcentrum (veertig zaken) valt mee, vindt Frank Ackermans, woordvoerder van de ondernemers. Het centrum is volledig intact, wel is er sprake van kapotte plafonds en bekabeling op de sloopgrens.
En een grijze laag stof in een verder desolaat winkelcentrum.

De ondernemers spreken van een miljoenen schade als gevolg van sloop van een deel van het centrum, inkomstenderving en tijdelijke sluiting van 't Loon. De afhandeling van schade en claims gaat nog een hele tijd duren, intussen is alles erop gericht het winkelcentrum zo snel mogelijk te kunnen heropenen.

Die heropening van het winkelcentrum is gepland voor zaterdag 11 februari. Indien er geen strenge vorstperiode komt, wordt die datum gehaald, zeggen betrokkenen.