Home Archief Nieuwsflitsen

Taxiplaatsen op Bongerd verdwijnen

Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 

Bron : LD 15/02/2012

 

De tien taxistandplaatsen op de Bongerd in het centrum van Heerlen worden opgeheven. Er blijkt helemaal geen behoefte te zijn aan taxistandplaatsen op deze plek in de stad. Niet bij het publiek en ook niet bij de taxibedrijven.

We hebben er van alles aan gedaan om de mensen naar deze plek te krijgen, maar het uitgaanspubliek heeft er kennelijk geen behoefte aan. En aangezien er geen publiek is, staan er ook nooit taxi's”, verklaart wethouder Fred Gilissen het schrappen van de taxistanplaatsen op de Bongerd.

De tien speciale parkeerplaatsen in het centrum van Heerlen zijn april 2011 geopend. De Bongerd was voorgesteld door een werkgroep bestaande uit buurtbewoners, horecaondernemers, taxiondernemers, politie, centrummanagement en gemeente. Van donderdag tot en met zaterdag tussen 22.00 en 04.00 uur waren tien parkeerplaatsen hier exclusief bestemd voor wachtende taxi's. Het uitgaanspubliek vond de taxistandplaatsen echter niet.

Volgens wethouder Gilissen is er van alles aan gedaan om deze taxiplek te promoten en de loop naar de Bongerd te krijgen. Er waren zelfs een tijdlang promotie- en jongerenteams actief om de stappers richting Bongerd te dirigeren. Tevergeefs. Gevolg: de taxistandplaatsen waren meestal leeg. Immers gewone auto's mochten er niet parkeren. Die werden zelfs bekeurd.

Naast de Bongerd werden in april 2011 ook zes nieuwe taxistandplaatsen ingericht in de Dr. Poelsstraat tegenover de H5-bioscoop. Deze standplaatsen worden in het weekend wel gevonden door het uitgaanspubliek in het centrum van Heerlen. Deze taxistandplaatsen blijven dan ook bestaan.

Normaal is de Dr. Poelsstraat een weg voor eenrichtingsverkeer. na de carnaval vinden weer wegwerkzaamheden plaats in de Geleenstraat. Daarom mogen taxi's dan tijdelijk in twee richtingen rijden. Keren moeten zij op het kruispunt bij de H5.