Home Archief Nieuwsflitsen

Opening 't Loon Heerlen trekt veel volk

Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 

Bron : LD  Digitaal  11/02/2012

 

De heropening van winkelcentrum 't Loon na 2,5 maanden sluiting en sloop van het verzakte deel, heeft zaterdag veel belangstelling getrokken. Het centrum was zelden zo bevolkt met kooplustigen en nieuwsgierigen. Ondernemers spraken over een topdag.

heropening t Loon - 1Om 11.00 uur werd het winkelcentrum officieel geopend door de ondernemers die samen met de burgemeester een lint - met daarop het gerestylde logo van 't Loon dat ook op de nieuwe entree prijkt - doorknipt.

Voorafgaand aan deze officiële handeling begaf een bonte stoet van hoogwaardigheidsbekleders onder wie gouverneur Bovens en burgemeester Depla, ondernemers, artiesten, stadsreus Lucius, enkele carnavalsverenigingen, een harmonie en publiek zich over de rode loper van 700 meter die vanuit Schunck naar het shoppingcenter loopt. Een symbolische wijze om gezamenlijk het geplaagde winkelcentrum te openen en de loop er weer in te krijgen, is de gedachte daarachter.

De rode lopers - er ligt er ook één van het Coriocenter naar 't Loon - doen hun werk. Waar normaliter weinig loop is van het centrum naar 't Loon, begeven zich nu hordes mensen van de binnenstad naar het heropende Loon.

Bij de opening waren er warme woorden van Frank Ackermans (woordoverder van de ondernemers) en burgemeester Paul Depla. Binnen is het in de centrale hal en met name op de horecapleinen echter ongemeen koud. De entree en daarmee de toegangsdeur is door de sloop van de voorkant veel dichter bij het hart van het centrum komen te liggen. Warmtekanonnen hielden de vrieskou niet tegen. Een smetje op de verder feestelijke en heel drukke opening, constateerden veel ondernemers, die klaagden over de kou. Eigenaar NSI heropening t Loon - 2heeft al toegezegd het nu open hekwerk van het parkeergarage in het souterrain volgende week te zullen dichten met - vermoedelijk lichtdoorlatende - platen, om de kou buiten te houden. Zaterdagmiddag werden ectra warmtekanonnen en een aggregaat geplaatst voor om de exclusieve koopzondag voor 't Loon.

Binnen waren tal activiteiten als theater en workshops om de bezoekers te trekken en de heropening een feestelijk karakter te geven. Zo gaf onder meer Hakim, de mimespeler van Sesamstraat korte voorstellingen, was er een verhalenverteller en stonden diverse Living Statues door het hele winkelcentrum verspreid. Tevens werden korte workshops hapjes maken voor volwassenen en cupcakes maken voor de kleintjes gegeven. Voor de jeugd waren er workshops hair&visagie. Een deel van dit programma is er ook op zondag.

Niet alle ondernemers zijn teruggekeerd. Enkelen wier winkel is gesloopt haakten definitief af en stoppen met hun zaak of vestigen zich in de binnenstad, andere zijn nog in onderhandeling met eigenaar NSI over de prijs. Er staan nog acht winkelruimten leeg, twee bij de entree, de rest de achterkant en op de bovenste verdieping van het winkelcentrum.

heropening t Loon - 3Bart Smit verkeert in afrondende fase voor wat betreft huur van de oude It's-ruimte, laat de woordvoerder van NSI weten. Tevens zijn er enkele nieuwe geïnteresseerden. D'r Karnevalwierts keert pas na de vasteloavend terug in 't Loon en blijft tot uiterlijk 1 maart gevestigd op de Woonboulevard, waar de zaak tijdelijk naar uitweek na de sluiting. Een sterk ingekrompen C&A blijft, totdat 't Loon volledig herbouwd is, in de Geleenstraat zitten, waar het voormalige It's-pand in december inderhaast werd ingericht als noodwinkel.